De soorten lettertypes voor jou uitgelegd

Een lettertype is een belangrijk deel bij de uitstraling van je zaak.⁠ Ik durf het nog sterker uitdrukken: Het is zelfs zo dat een lettertype direct de link naar je bedrijf legt. Daarom is het een belangrijk onderdeel in het logo en bij de branding van je bedrijf.⁠ Kies bewust een lettertype in de stijl van je bedrijf. Of laat je bijstaan door een expert. Ik help je in dit artikel alvast het onderscheid maken tussen de verschillende soorten lettertypes.Verschillende stijlen van lettertypes


Zoals ook je brandingkleuren kunnen verschillen, geldt dat ook bij je lettertypes. Denk maar aan de volgende stijlen:


  • Strak en minimalistisch

  • Abstract

  • Luxueus

  • Vintage

  • Klassiek

  • HandgeschrevenKlaar voor enkele voorbeelde van soorten lettertypes?


-> Schreef lettertype ⁠

-> Schreefloos lettertype⁠

-> Script-lettertype ⁠

-> Decoratief lettertype⁠

De uitstraling van lettertypes


De uitstraling van je lettertypes staat in directe lijn met de uitstraling van je bedrijf. Ah ja, die lettertypes komen namelijk terug op je website, je social media en je drukwerk. Het is dus zeker belangrijk om goed na te denken over welke lettertypes je wil gebruiken en welke uitstraling je wil bekomen.


Ik som hier graag alvast een paar uitstralingen op.


Recht -> stabiliteit, eenvoud⁠

Italic -> beweging, onderscheidend⁠

Light -> vrouwelijk, schoonheid⁠

Bold -> krachtig, dominant⁠

Aan elkaar geschreven -> eenheid, verbinding⁠

Let altijd op dat wanneer je lettertypes downloadt voor je bedrijf, je steeds kiest voor een lettertype dat je commercieel mag gebruiken. Dit is belangrijk omdat het met de rechten van de ontwerper heeft te maken.


Een graphic designer kan je zeker helpen bij het maken van de juiste (en legale) keuze.Het aantal lettertypesWerk met 1 tot 3 lettertypes in je branding. Je kan ook altijd kiezen voor een font family zo heb je één lettertype in meerdere soorten denk aan: regular, italic, light, bold.
Kan je wel hulp gebruiken met de lettertypes van je bedrijf? Dan kan ik je hier zeker bij helpen. Boek een intake call via celine@cgraphy.be en dan zien we elkaar snel.

Plan dan vrijblijvend een intake call in via celine@cgraphy.be en dan bekijk ik samen met jou wat Cgraphy voor je kan betekenen.🚀

Je kan ons contacteren via celine@cgraphy.be of boek een intake call


Boek hier je intake call

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven