top of page

Het risico als je geen rebranding toepast in je zaak

Je stelt het misschien uit omdat het een investering is. Een rebranding kan je bedrijf nieuw leven inblazen en het merk laten opvallen in de huidige markt. Maar wat gebeurt er als je besluit om geen rebranding toe te passen? Hieronder ontdek je de gevaren wanneer je een rebranding nog zal uitstellen en we sluiten af met de voordelen als je het wel doet.

Wat is het risico?


1. Verouderde merkidentiteit

Een merk dat niet meer is bijgewerkt sinds bv. 5-10 jaar, kan snel verouderd zijn want jij als ondernemer bent gegroeid, je bedrijf is gegroeid. Je branding groeit dus ook best mee.

Risico: Klanten kunnen het merk als irrelevant beschouwen en overstappen naar concurrenten met meer beleving, frisse uitstraling. Dit kan leiden tot een verlies van klanten en verminderde klantloyaliteit.


2. Niet bezig met de beleving van je klant

Klanten verwachten meer en meer beleving in een bedrijf, zeker bij kleine bedrijven kan het een voordeel zijn om een mooie beleving te bieden aan je klanten.

Risico: Dit kan betekenen dat de merkbeleving niet langer voldoet aan wat klanten tegenwoordig zoeken, zoals een unieke uitstraling, gebruiksvriendelijke beleving, en drukwerk. Dit kan leiden tot een verminderde klanttevredenheid en zelfs het verlies van klanten aan concurrenten die beter inspelen op de klantbeleving.


3. Je trekt geen nieuw publiek aan

De voorkeuren en waarden van klanten evolueren, vooral bij nieuwe generaties.

Risico: Zonder rebranding kan een merk moeite hebben om relevant te blijven voor jongere doelgroepen. Deze generaties hechten vaak waarde aan beleving, ethische en duurzame bedrijven. Een verouderde merkidentiteit kan ervoor zorgen dat het merk niet aansluit bij de waarden en levensstijlen van nieuwe consumenten, wat kan leiden tot een verlies van potentiële marktgroei en het missen van kansen om nieuwe klanten aan te trekken.


4. Gebrek aan een professionele uitstraling en betrouwbaarheid

Vertrouwen en geloofwaardigheid zijn cruciaal voor bedrijven die moeten concurreren met gevestigde namen.

Risico: Een verouderde merkidentiteit kan de perceptie van professionaliteit en betrouwbaarheid negatief beïnvloeden. Potentiële klanten kunnen twijfelen om met een bedrijf samen te werken dat er niet mee is met de tijd en consistent de branding toepast.5. Minder interesse van personeel om bij uw bedrijf te komen werken

Talentvolle werknemers zoeken vaak naar bedrijven die innovatief en toekomstgericht zijn.

Risico:  Een verouderd merkimago kan potentiële werknemers afschrikken. Kleinere bedrijven kunnen het moeilijk vinden om top talent aan te trekken en te behouden als ze niet investeren in een sterke en unieke merkidentiteit die aantrekkelijk is voor ambitieuze professionals.Maak je merk klaar voor de toekomst en vermijd de valkuilen van een verouderde branding. Een rebranding kan niet alleen je bedrijf nieuw leven inblazen, maar ook de concurrentie voorblijven door een frisse en relevante uitstraling te bieden.


Stel je rebranding niet langer uit en ontdek hoe je merk kan stralen met onze branding pakketten. Neem vandaag nog contact met ons op voor een intake call en zet de eerste stap naar een sterker, moderner bedrijfsimago dat klanten en talent aantrekt.


Bereid je voor op succes met een merk dat spreekt tot de harten van je droomklanten.


Heb jij nog vragen of kan Cgraphy je helpen?

Boek dan een kennismakingsgesprek via de knop en dan spreken we elkaar snel.6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page